I-Fitness Turnhout misnoegd om verstrengde maatregelen: “Ik zou graag cijfers zien die bewijzen dat probleem bij ons ligt”

I-Fitness in Turnhout is niet tevreden met de verstrengde maatregelen die de regering genomen heeft. Fitnesscentra en zwembaden moeten al zeker drie weken sluiten. “Dit komt hard aan”, klinkt het bij de uitbater.

Het verdict van de Vlaamse regering is duidelijk: er moeten naast Wallonië en Brussel ook strengere maatregelen in Vlaanderen komen. Die gaan vanaf vrijdag in. Zo worden alle evenementen met meer dan 40 mensen geschrapt, behalve de wekelijkse markt. Alleen kinderen jonger dan twaalf mogen nog binnen sporten. Cultuurhuizen, zwembaden en fitnesscentra gaan dicht.

Het is ook spijtig dat de regering deze beslissing neemt, omdat mensen hier net komen om aan hun immuunsysteem en aan hun weerbaarheid te werken

Dennis Diepers, uitbater I-Fitness

Die nieuwe maatregelen komen bij I-fitness in Turnhout hard aan. Zij moesten in het voorjaar dicht en ook afgelopen zomer, toen de coronabesmettingen in de provincie Antwerpen enorm toenamen. “Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers en sporters te garanderen”, zegt uitbater Dennis Diepers.

“Het is ook spijtig dat de regering deze beslissing neemt, omdat mensen hier net komen om aan hun immuunsysteem en aan hun weerbaarheid te werken. Als de fitnesscentra dan toch moeten sluiten, had ik graag cijfers gezien dat het probleem bij ons ligt, maar ik verwacht dat die cijfers er net zoals vorige keer niet zullen komen.”

Ook zwembaden sluiten

Ook de zwembaden gaan tijdelijk de deuren sluiten. Bij Sportoase, die onder meer vestigingen heeft in Antwerpen, Hoogstraten, Heist-op-den-Berg en Brasschaat , hadden ze het zien aankomen. “Het zwembad is een plek waar veel mensen samen komen. Vandaag is duidelijk dat men geen enkel risico meer wil nemen en dat is logisch als je de huidige evolutie van de besmettingen bekijkt”, zegt uitbater Michael Schouwaerts. “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, wat niet wil zeggen dat we het leuk vinden, maar er moet iets gebeuren.”

Meest gelezen