Kappers zien minder klanten: "Sommige mensen durven niet meer komen" 

Ook de kappers voelen het toenemend aantal coronabesmettingen. Verschillende klanten zeggen hun afspraak af of wachten langer om naar de kapper te gaan. En wie toch komt, heeft het over één ding: corona. 

"Ik ben super blij dat ik nog mag blijven werken, maar het blijft een moeilijke situatie", vertelt kapper David Gremmelprez uit Beert. "Er zijn veel klanten die niet meer durven komen of die minder vaak komen. Gisteren nog kreeg ik telefoon van een mevrouw die normaal om de twee weken komt en die nu haar afspraken heeft afgezegd."

Lockdown

Tijdens de lockdown in het voorjaar moesten de kapsalons dicht. David is blij dat hij nu wel mag openblijven. "Tijdens de lockdown had ik liever willen doorwerken want dan kan je je gedachten verzetten en doen wat je graag doet. Het is goed dat we toen een vergoeding hebben gekregen, maar dat moet economisch ook haalbaar blijven natuurlijk."

Klanten praten alleen nog over corona 

In het kapsalon van David wordt alleen nog gepraat over corona. "Er is maar één gespreksonderwerp", zegt David. "Ik begin vaak mijn dag met het voornemen dat ik er vandaag niet over ga praten. Maar hoe je het ook draait of keert, elke klant komt erop terug. En je kan met de mensen ook niet meer praten over wat ze gaan doen 's avonds of in het weekend, want ook dat valt weg. En nu er bijna geen huwelijksfeesten en communiefeesten meer zijn en de horeca dicht is, komen mensen ook niet meer om zich mooier te laten maken voor een avondje uit." 

Kerstboom

"Ik heb heel veel zin om nu al de kerstboom te zetten in het kapsalon", zegt David. "Anders doen dan anders, dat brengt wat kleur en warmte. Want positief blijven is het enige dat ons gaat helpen."

Meest gelezen