Kim Kardashian onder vuur na "bescheiden" verjaardagsfeest op privé-eiland met tientallen gasten: "Bestaat corona niet?"

Coronacrisis of niet: het geplande verjaardagsfeest van realityster Kim Kardashian (40) op een privé-eiland is toch doorgegaan. De echtgenote van rapper Kanye West heeft voor de festiviteiten vrienden en familie overgevlogen naar een geheime locatie. Via sociale media laat Kardashian haar volgers mee genieten van de uitbundige sfeer daar, alsof er geen wereldwijde gezondheidscrisis aan de gang is. Maar dat komt haar duur te staan, want de kritiek is snoeihard. "Gelden de coronamaatregelen dan niet voor de elite?" zo klinkt het. Kardashian reageert (voorlopig) niet op die kritiek.

Kardashian liet de voorbije weken verstaan dat ze haar 40e verjaardag niet onopgemerkt wilde laten voorbijgaan, coronacrisis of niet. Een megafeest werd last minute bijgesteld naar een kleinschaliger - maar niet bepaald bescheidener - meerdaags feest op een eiland. Bij die vrolijke taferelen schrijft Kardashian - steevast in gouden glitteroutfits - dat ze zich "nederig en gezegend" voelt dat ze haar verjaardag zo heeft kunnen vieren. Let trouwens ook op de verjaardagstaart, in verschillende lagen, met een miniversie van Kardashian bovenaan. (lees voort onder de foto's)

Hier, op dit privé-eiland, kunnen we even met z'n allen doen alsof alles normaal is. Ik besef dat dit voor de meeste mensen nu niet mogelijk is.

"Er is geen dag die ik vanzelfsprekend vind, zeker niet in deze tijden. We worden er allemaal aan herinnerd wat voor ons écht belangrijk is. Ik kon geen betere manier bedenken om mijn verjaardag te vieren, dan met de mensen die me mee hebben gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben", schrijft Kardashian bij de vakantiekiekjes. 

"Voor COVID denk ik niet dat iemand echt waardeerde wat een eenvoudige luxe het is om samen met vrienden en familie te kunnen reizen in een veilige omgeving. Na 2 weken quarantaine en verschillende gezondheidstesten, heb ik de belangrijkste mensen in mijn leven kunnen verrassen met een vakantie op een privé-eiland. Hier kunnen we even doen alsof alles normaal is", zo klinkt het. "Ik besef dat dit voor de meeste mensen nu niet binnen handbereik ligt."

Verplichte quarantaine dus, voor Kardashian haar gasten liet overvliegen voor "dansfeestjes, fietstochten, zwemmen met walvissen, en films op het strand": op die manier wil ze benadrukken dat ze echt wel rekening houdt met de coronamaatregelen. Een aanpak die de wenkbrauwen meer dan doet fronsen. Die boodschap, en het feit dat Kardashian zich van geen kwaad bewust lijkt, schiet bij velen in het verkeerde keelgat. "Elitair", "wereldvreemd", "toondoof", "egoïstisch": het is maar een greep uit de verwijten die circuleren.

Rijke mensen feesten op een privé-eiland, gewone mensen zien hun plannen voor Thanksgiving of Kerstmis in het water vallen.

Reactie op Twitter van @FedonRebel

Maar het blijft niet bij striemende kritiek alleen, want op sociale media is een vleugje creativiteit en humor zelden ver weg. Op Twitter bijvoorbeeld wordt de uitspraak van Kardashian over een plek "waar we even konden doen alsof alles normaal is" druk geparodieerd, met allerlei andere beelden uit de filmwereld bijvoorbeeld. 

Meest gelezen