Man die crash met spookrijder op E19 in Vilvoorde overleeft, getuigt: "Enkel kneuzingen en een kapotte lip"

Dat hij véél geluk heeft gehad, dat dringt nu ook door bij Stevy Di Legami. Gisteren overleefde de elektricien uit Buggenhout een aanrijding op de oprit van de E19 in Vilvoorde toen drie dieven al spookrijdend op zijn bestelwagen inreden. Stevy Di Legami hield er enkel lichte verwondingen aan over.

"Enkele gekneusde ribben, en een kapotte lip en tong", meer houdt Stevy er niet aan over. Maar het besef dat het veel erger had kunnen zijn, dringt een dag na de feiten wel door bij Stevy. "Gezien de omstandigheden van het ongeval ben ik blij dat ik er nog ben. Die wagen kwam echt tegen een enorm hoge snelheid op mij ingereden. Ik kon ze onmogelijk ontwijken."

Net nieuwe bestelwagen gekocht

Later vernam Stevy wat er aan het ongeval vooraf was gegaan: een woninginbraak met een achtervolging.  Stevy zelf was op dat moment bezig met de aankoop van een nieuwe bestelwagen. "Ik was blij dat dat  in orde was, tot ik de oprit van de snelweg opreed."

Met een gewone wagen had ik dit ongeval waarschijnlijk niet overleefd

"Gelukkig was ik nog met die oude bestelwagen op de weg, want met een gewone personenwagen had ik dit ongeval waarschijnlijk niet overleefd. Ook het feit dat de dieven nog hebben geremd, waardoor hun auto vooraan naar beneden werd gedrukt en zo eigenlijk onder mijn bestelwagen is geschoven, heeft geholpen om hier heelhuids uit te komen."

Stevy Di Legami is elektricien en plaatst ook zonnepanelen. "Het zal toch even platte rust worden, ondanks het feit dat het enorm druk is. Maar al bij al ben ik vooral blij dat ik het allemaal nog kan navertellen. "

Meest gelezen