19 bewoners van woonzorgcentrum Heyvis in Eisden (Maasmechelen) besmet maar nauwelijks symptomen

In woonzorgcentrum Heyvis in Maasmechelen zijn 19 bewoners besmet met corona. En ook 4 personeelsleden en een stagiaire testten positief. De besmette bewoners zijn intussen afgezonderd op een gesloten afdeling. Opvallend is dat ze nauwelijks symptomen hebben. 

Op 19 oktober waren er in woonzorgcentrum Heyvis in Eisden 4 bewoners en 6 personeelsleden besmet. Intussen gaat het al om 19 bewoners, zo goed als allemaal op dezelfde afdeling. Daarom is die afdeling intussen afgesloten. Momenteel hebben ook 4 personeelsleden en een stagiaire positief getest. 

Behalve één kuchhoestje hebben de 19 besmette bewoners totaal geen symptomen

Burgemeester Raf Terwingen

"De besmette personen zijn momenteel heel fit en levendig. Ze hebben ook geen symptomen", zegt burgemeester Raf Terwingen (CD&V) van Maasmechelen. "Maar we moeten ze wel blijven monitoren en hopen dat het niet erger wordt. We hebben intussen, in vergelijking met het voorjaar, ook alle beschermingsmateriaal dat nodig is om deze corona-uitbraak in het woonzorgcentrum aan te pakken. En het is zeker ook belangrijk om de coronabesmetting onder het zorgpersoneel onder controle te houden. Dat is nodig om de druk op het personeel zoveel mogelijk te beperken", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen