Radio 2

Nieuw zwembad Diest komt op De Warande, stad denkt ook aan nieuwe sporthal

Het staat nu vast: het nieuwe zwembad van Diest wordt gebouwd op De Warande. De plannen voor een zwembad in het provinciedomein Halve Maan bleken niet haalbaar. Het huidige zwembad blijft open tot het nieuwe klaar is. Diest wil aan stadspark De Warande ook een nieuwe sporthal bouwen.

"Wij hadden gedacht om samen te werken met de provincie Vlaams-Brabant en te kiezen voor een combinatie van een openluchtzwembad en een overdekt zwembad in het provinciedomein Halve Maan. Maar die plannen bleken niet haalbaar", zegt schepen van Sport Rick Brans (Open Diest). "We kiezen nu voor De Warande." De werken voor de bouw van een nieuw zwembad zouden zo'n 3 à 4 jaar duren. "We hopen dat we nog voor het einde van de legislatuur een duik kunnen nemen in het nieuwe zwembad", aldus schepen Brans.

Sportsite bij uitstek

De Warande is volgens Brans de "sportsite bij uitstek" van Diest. Aan het stadspark bevindt zich nu al heel wat sportinfrastructuur, zoals een voetbalveld, tennisvelden, een atletiekpiste, een skatepark en het huidige zwembad. De Warande is ook centraal gelegen. De stad Diest wil het open karakter van De Warande behouden. 

Expo 58

Het huidige zwembad op De Warande is verouderd en te klein en uitbreiding is moeilijk. Het zwembad is ondergebracht in een paviljoen dat stond op de Wereldtentoonstelling van 1958 op de Heizel in Brussel. Het paviljoen werd afgebroken en in Diest weer opgebouwd. Het bestaande zwembad zal openblijven tot het nieuwe klaar is.  "De stad heeft ook de ambitie", bevestigt schepen van Sport Brans, "om een sporthal te bouwen op De Warande."

Meest gelezen