Politie TARL

Politie Liedekerke krijgt "nucleair besmette brief" in de bus, dader blijkt flauwe grappenmaker

Het commisariaat van de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) kreeg vanmiddag een brief in de bus die volgens de afzender besmet zou zijn met nucleair afval. Na onderzoek van de brandweer bleek de brief ongevaarlijk. 

In het politiekantoor langs de Affligemstraat in Liedekerke werd vandaag om 13u15 uur een brief geopend waarin stond geschreven dat die besmet zou zijn met nucleair afval. De brandweer kon al snel vaststellen dat de brief ongevaarlijk was. In het politiekantoor werd meteen een perimeter ingesteld en een deel van het gebouw werd een tijd lang ontruimd. De brief werd geopend in één specifieke ruimte waardoor een volledige evacuatie niet nodig was. Na een halfuurtje werd het gebouw opnieuw vrijgegeven.

Er werd ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweerzone Vlaams-Brabant West ter plaatse gestuurd. “Met meetapparatuur werd de brief getest, maar uiteindelijk bleek deze niet besmet te zijn met radioactief materiaal”, zegt woordvoerder Steven De Ridder van politiezone TARL."Om toch nog een beetje positief te blijven: het was een goede test voor de brandweer om het materiaal te testen en ook voor onze noodplanning.”

Flauwe grap

De politie stelde een onderzoek in en kon de afzender van de brief achterhalen. De persoon heeft intussen een verklaring afgelegd. "We hebben te maken met een zeer flauwe grap. In tijden van besmetting en sowieso ten opzichte van politie is dit bijzonder flauw en respectloos. Het gerecht zal nu verder zijn werk doen," aldus De Ridder.

Meest gelezen