Karteria Diest

Sportcentrum in Diest moet voor tweede keer dicht: "Potje goud waar subsidies uitkomen raakt stilaan leeg"  

Door de verstrengde coronamaatregelen moeten fitness- en sportcentra nu ook weer een tijdje dicht. Ook bij het sportcentrum Karteria Diest kijken ze met lede ogen naar een sluiting van tenminste drie weken. "Klanten zeggen ons: ze hebben alles van ons afgepakt."

Het wordt ook een moeilijke periode voor fitness- en sportcentra, nu de Vlaamse regering dinsdagavond alle indoorsporten verboden heeft voor tenminste drie weken, in de hoop zo het coronavirus onder controle te krijgen.  Bij Karteria Diest kan je onder meer fitnessen, squashen, snookeren, en je kan er ook iets eten en drinken. Eerst ging de horeca dicht, en nu moeten daar ook de indoor sportactiviteiten stilgelegd worden. 

“Het was niet fijn om te horen. Ook de klanten hebben gevloekt dat hun fitnesscentrum voor een tweede keer dicht moest", zegt Nathalie Henkens van Karteria Diest. Nochtans hebben veel fitnesscentra echt hun best gedaan om voorzorgsmaatregelen te nemen om coronaproof te werken. “En dat maakt het nu net zo bitter, want ook de klanten deden ook erg hun best. En dat is ook een van de redenen dat de klanten zo kwaad zij, net omdat ze weten dat ze zo hun best gedaan hebben.”

Klanten zeggen: ze hebben alles van ons afgepakt!

Of er nu een verschil is met de eerste lockdown? “Ja, bij de eerste lockdown in het voorjaar hadden mensen alternatieven. De lente en de zomer stonden voor de deur. En toen waren we allemaal iets naïever en we gingen buiten sporten. Maar nu buiten gaan sporten met de winter voor de deur? Nu krijg je van de klanten reacties als ‘ze hebben alles van ons afgepakt’. Mensen staan er nu heel anders tegenover. Ze zijn niet zo blij.”

Gratis online lessen en materiaal uitlenen

Bij Karteria Diest liggen nu enkele scenario’s op tafel: “Ik denk dat we zoals bij de vorige lockdown lessen gratis online zullen aanbieden. Dus zullen onze lesgevers vanuit de huiskamer les gaan geven", gaat Henkens verder. "En we denken er eventueel aan, nu buiten sporten met de winter voor de deur niet mogelijk is, om materiaal uit te lenen aan klanten. Financieel wordt het niet gemakkelijk, want elke fitnessuitbater weet dat dat potje goud waar de subsidies uitkomen, stilaan leeg geraakt en dat is heel beangstigend.”

Meest gelezen