Verdachte van hoevemoord in Dilsen-Stokkem blijft voorlopig in de cel

De man uit Dilsen-Stokkem, die verdacht werd van de moord op zijn echtgenote, komt voorlopig toch nog niet op vrije voeten. De raadkamer had beslist hem vrij te laten, maar het parket is in beroep gegaan.

De man werd vorige week aangehouden als verdachte van de zogenaamde hoevemoord in Elen, Dilsen-Stokkem. Anderhalf jaar geleden werd de echtgenote van de man met geweld om het leven gebracht. Daarna was hun hoeve in brand gestoken om de sporen uit te wissen. De man heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord te maken had. Maar volgens het parket had doorgedreven wetenschappelijk onderzoek nieuwe bewijzen opgeleverd.

Beslissing over twee weken

Volgens zijn advocaat bleef de man ontkennen. Ook de raadkamer besliste gisteren dat hij weer vrij mocht. Maar het parket heeft beroep aangetekend tegen die beslissing. Nu moet de Antwerpse Kamer van Inbeschuldigingstelling over twee weken een beslissing nemen.

Meest gelezen