Radio 2

Verpleegkundige uit Assenede gaat op pensioen tijdens coronapiek: “Collega’s mogen altijd bellen in geval van nood”

Thuisverpleegkundige Nicole Steenbrugge uit Assenede gaat op pensioen in het midden van een nieuwe coronagolf. “Ik stop met een dubbel gevoel”, klinkt het. “Maar mijn collega’s mogen me altijd opbellen in geval van nood.” Steenbrugge werkte 41 jaar lang bij het Wit-Gele Kruis.

Na 41 jaar dienst bij het Wit-Gele Kruis stopt Nicole Steenbrugge ermee. Ze gaat op pensioen op een erg vreemd moment. “Het is heel dubbel om tijdens deze coronacrisis te stoppen met werken. Mijn collega’s weten dat ik met plezier bijspring als het te druk wordt. Een verpleegster ben je voor het leven.”

Coronaveilig afscheid

“Mijn laatste maanden als verpleegkundige waren maanden om niet te vergeten”, gaat Steenbrugge verder. “We moesten extra alert zijn en moesten onze patiënten goed beschermen tegen het virus.”

Een verpleegster ben je voor je hele leven

Maar niet alleen haar laatste werkmaanden zullen in haar geheugen gegrift staan, ook haar afscheid zal haar bijblijven: “Mijn collega’s hebben me verrast met een mooi afscheid volgens de coronamaatregelen. Mijn vaste partner is mij gisterochtend komen oppikken en dan hebben we onze laatste ronde gedaan bij onze patiënten. Bij iedere patiënt kreeg ik 2 mooie rozen.”

Radio 2

Meest gelezen