Pintrest

Zelzate waarschuwt bezoekers nieuwe parkbegraafplaats: "Het kan modderig zijn, dus draag geen hakken"

Gemeente Zelzate heeft het klassieke kerkhof de voorbije maanden omgevormd tot een modernere parkbegraafplaats zonder paden en waarschuwt bezoekers voor een onstabiele ondergrond. "Mensen die hakken dragen kunnen wegzakken", zegt schepen Geert Asman (PVDA). 

Het kerkhof in Zelzate kreeg de voorbije maanden een ecologische facelift. De gemeente wilde ze omvormen tot een parkbegraafplaats. Dat betekent concreet dat de klassieke verharde paden tussen de graven plaats maken voor gras en microklaver. Zo wordt de begraafplaats groener én kan het regenwater beter insijpelen. Ook het onderhoud wordt een pak minder arbeidsintensief én bij grote hitte blijft het er ook koeler. De aanleg van de nieuwe parkbegraafplaats liep vertraging op maar is nu, vlak voor het Allerheiligenweekend, bijna helemaal klaar. Al moeten bezoekers wel rekening houden met een ietwat modderige ondergrond. 

We adviseren om geen naaldhakken te dragen, die kunnen wegzakken in de paden

schepen Geert Asman (PVDA)

Gemeente Zelzate verwacht het komende weekend veel bezoekers en waarschuwt ze alvast voor de nieuwe situatie. "Mensen die hakken dragen, letten beter op of kiezen voor ander schoeisel", zegt schepen Geert Asman. "Ook voor rolstoelgebruikers wordt het wennen want de paden zijn iets hobbeliger dan de verharde wegjes die er vroeger lagen". 

Vertraging door droge zomer

De parkbegraafplaats in Zelzate is bijna af maar nog niet helemaal. Na de verlengde herfstvakantie zullen er nog extra bomen geplant worden. De werken liepen vertraging op door de droge zomer. Zelzate investeerde 12.500 euro in de heraanleg. 

Meest gelezen