2 peuters en 1 tiener met COVID-19 opgenomen in AZ Sint-Lucas Brugge: "De eerste kinderen in onze provincie"

In West-Vlaanderen zijn deze week voor het eerst kinderen met COVID-19 in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om 2 peuters en 1 tiener. Ze werden alle drie behandeld in AZ Sint-Lucas in Brugge. De peuters zijn ondertussen aan de beterhand en zijn alweer thuis, de tiener ligt nog steeds in het ziekenhuis.

De kinderen hadden geen medische voorgeschiedenis. "Gelukkig voor hen, want dat zorgt voor een vlotter herstel", vertelt Dirk Bernard, hoofdarts van AZ Sint-Lucas. "Maar langs de andere kant is dat heel alarmerend. 3 gezonde kinderen die zo zwaar ziek worden door het coronavirus... Ook wij, als gezondheidswerkers, schrikken ervan dat we daarmee geconfronteerd worden."

Ook jongeren, 30'ers en 40'ers komen steeds vaker aan de beademing terecht

Dirk Bernard, hoofdarts van AZ Sint-Lucas

De arts vreest dat het niet de enige kinderen zijn die in het ziekenhuis zullen belanden door het coronavirus. "De epidemie is nu, in tegenstelling tot de vorige piek in maart-april, verspreid over alle leeftijdsgroepen. En hoe meer zieken, hoe meer kans op ziekenhuisopnames. We zien dus steeds vaker dat ook jongeren, 30'ers en 40'ers aan de beademing terechtkomen of zelfs overlijden. Met deze peuters en tiener zien we nu dat het virus ook heel agressief kan optreden bij kinderen. Ik weet dat er in Wallonië ook een aantal kinderen zijn opgenomen op dit moment. We houden ons hart vast voor de toekomst", aldus hoofdarts Bernard.

Meest gelezen