KWS Houthulst

4 West-Vlaamse gemeenten schrappen buitensport en jeugdbewegingen voor -12 jarigen wél: “Voetbalploegen vragen het zelf”

4 West-Vlaamse gemeenten volgen niet de federale maatregelen en schrappen wel in hun aanbod van sport en activiteiten buiten voor kinderen jonger dan 12 jaar . 

Amateursport en activiteiten van jeugdbewegingen buiten voor kinderen, jonger dan 12 jaar, zijn nog altijd toegelaten, maar 4 West-Vlaamse gemeenten gaan nu een stapje verder. Moorslede heeft vorig weekend al alle activiteiten voor -12 jarigen verboden, want de begeleiders zijn wél ouder dan 12 en vormen dus een risico, zegt de burgemeester.

Ook Beernem heeft alle sport buiten voor kinderen jonger dan 12 voor onbepaalde tijd geschrapt. Poperinge schrapt de buitenactiviteiten van jeugdbewegingen. En Houthulst heeft voetbaltrainingen voor kinderen jonger dan 12 geschrapt. Competitiewedstrijden in die jeugdcategorieën werden gisteren al door Voetbal Vlaanderen stilgelegd. 

Burgemeester van Houthulst Joris Hindryckx (CD&V) vindt dat de cijfers van coronabesmettingen in zijn gemeente te hoog liggen. “Ze stijgen ook de jongste tijd. Er is heel veel ongerustheid bij de mensen en de voetbalploegen zelf zijn vragende partij. Dus de voetbalploegen van Houthulst willen niet meer samenkomen en wij ondersteunen hen daarin”, besluit Hindryckx.

Meest gelezen