700 West-Vlamingen klaar om bij te springen in de zorg, maar slechts 50-tal vacatures

De oproep van de VDAB om bij te springen in de zorg kent succes. In onze provincie hebben 700 kandidaten zich al aangemeld. Maar er zijn voorlopig maar een 50-tal plaatsen beschikbaar. VDAB vraagt de zorg- en welzijnssector om snel iets te laten weten als ze extra mensen nodig hebben. 

Onlangs lanceerde de VDAB de website helpindezorg.be. De bedoeling van die site is om mensen die zonder werk zitten door de coronacrisis, in contact te brengen met bedrijven uit de zorg, die net extra volk kunnen gebruiken. Er is blijkbaar veel interesse voor de jobs, want 700 West-Vlamingen stelden zich al kandidaat. Maar voorlopig zijn er nog te weinig vacatures. Ook in de andere provincies doet zich hetzelfde probleem voor.

Vlaams minister van werk Hilde Crevits (CD&V) is ervan op de hoogte: "Het staat inderdaad niet echt in verhouding. Ik hoop dat er nog veel vacatures binnenkomen". De VDAB heeft meer dan 3.000 werkgevers in de zorg- en welzijnssector een mailtje gestuurd. Daarin worden ze aangespoord om vacatures te melden op de website. 

Taxichauffeur helpt keukenpersoneel in WZC

Sammy Declerck uit Waregem vindt het project alvast goed. Hij is normaal taxichauffeur, maar zit zonder werk. Hij is nu tijdelijk aan de slag in De Gulden Sporen, een onderdeel van WZC Sint-Vincentius in Kortrijk. "Ik geef de bewoners hun avondeten en help dan opruimen en de keuken ontsmetten. Ik ontsmet ook de deuren en klinken. Het is iets nieuw voor mij, maar ik kan het zeker aanraden aan mensen die nu tijdelijk werkloos zijn."

Meest gelezen