Videospeler inladen...

“Hang de vlam uit”: zo laat je weten dat je er bent voor De Warmste Week

“De Warmste Week” komt eraan, en dat is dit jaar geen geldinzamelingsactie, maar een grote campagne waarbij je alle mogelijke initiatieven kan nemen om mensen in je omgeving te helpen. Maar hoe maak je dat bekend? Door de Vlam van de Warmste Week uit te hangen. Je vindt een poster met die vlam in de meeste kranten, of je kan hem uitprinten op de site van de Warmste Week. Maar je kan hem ook zelf tekenen met stoepkrijt, of schilderen op je raam. Zo laat je weten dat je er wil zijn voor je omgeving.

"We moeten er zijn voor elkaar, zeker als het moeilijk gaat. Laat je buren weten dat jij wil helpen waar je kan. Hang de vlamposter voor je raam en toon het ons met #DeWarmsteWeek." Met die oproep wordt de campagne voor De Warmste Week op gang getrokken. 

Grote bijeenkomsten zijn dit jaar niet mogelijk vanwege corona, en mede daarom was al bekendgemaakt dat de Warmste Week geen geldinzamelingsactie wordt, maar een heel nieuw initiatief. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk kleine of grote initiatieven ontstaan – groot of klein - waarbij mensen elkaar ondersteunen en helpen. Maar hoe maak je bekend dat je er wil zijn voor je omgeving?

Eenvoudig: door de Vlam uit te hangen. Het symbool van de Warmste Week vind je vanaf deze vrijdag op een poster in de meeste kranten, en je kan hem natuurlijk ook uitprinten vanop de site van De Warmste Week en aan je raam hangen. Maar je kan de Vlam natuurlijk ook met stoepkrijt tekenen of zelf op je raam schilderen. In een filmpje leggen enkele bekende gezichten op sociale media uit wat de bedoeling is:

Videospeler inladen...

De Warmste Week roept Vlaanderen dus op om de hand uit te reiken naar mensen in de buurt die hulp nodig zouden hebben. Hoe? Door een simpel idee: hang een vlam voor je raam, aan je deur... Als symbool van jouw warmte & van De Warmste Week, wat dit jaar draait om je inzetten voor wie je nodig heeft.

Die vlam voor je raam betekent eigenlijk: ik ben er voor jou en ik sta klaar voor jou. 

Linde Merckpoel

Linde Merckpoel: "Die vlam voor je raam betekent eigenlijk: ik ben er voor jou en ik sta klaar voor jou. Ze zegt zoveel als: ik weet dat deze periode voor ons allemaal lastig is, dat het letterlijk en figuurlijk donker is en wordt. En misschien zie je het daarom efkes allemaal niet meer zitten. Maar als dat zo is, dan ben ik daar om voor jou het verschil te maken. Misschien is dat je boodschappen doen, of een kort babbeltje op de stoep, een liter soep die ik voor u maak. Maar: mijn vlam brandt, op mij kunt ge rekenen."

In tijden waarin iedereen thuis zit, zijn we ook meer op onze directe omgeving aangewezen. Een duidelijk signaal naar de buitenwereld kan het contact tussen mensen vergemakkelijken. Het is is niet altijd makkelijk om de eerste stap te zetten, om je buurt, je buren, je straat te tonen dat je er wil zijn, voor een babbel, een helpende hand, voor elkaar. Vandaar de oproep: neem de De Warmste Week-vlam en ga ermee aan de slag. Wees creatief, knutsel, kleur, hamer met de vlam en toon je warmte aan je buurt.

Meest gelezen