Bezoek in de Limburgse ziekenhuizen: wat zijn de regels?

De meeste Limburgse ziekenhuizen beperken vanaf maandag het bezoek, zodat ze zich kunnen focussen op de zorg van de patiënten. Toch is het anders dan in het begin van de coronacrisis en zijn er verschillen tussen de ziekenhuizen. 

Sint-Trudo in Sint-Truiden

“In de eerste golf zaten we in het oog van de storm”, zegt Miet Driesen van het ziekenhuis Sint-Trudo. “Nu hebben we meer tijd gehad om alles voor te bereiden waardoor er nu ook meer bezoek kan komen.” Niet-covidpatiënten die minstens drie nachten in het ziekenhuis verblijven mogen vanaf de vierde dag één keer per dag bezocht worden. Dat mag voor één uur tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Bij covidpatiënten is dat vanaf de zesde dag, maar dan maar om de vijf dagen. 

Jessa Ziekenhuis in Hasselt

In het Jessa Ziekenhuis gelden dezelfde regels voor niet-covidpatiënten en covidpatiënten, tenminste als ze niet op de intensieve afdeling liggen. Ze mogen vanaf de zesde dag één keer om de vijf dagen bezocht worden door één persoon per keer. Het bezoek mag één uur duren en tussen 16.00 uur en 20.00 uur. Bij covidpatiënten op de intensieve afdeling mag het bezoek dan maar maximum 30 minuten duren. 

Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder

Vanaf 2 november is er in het Sint-Franciscusziekenhuis geen bezoek meer mogelijk, afgezien van de pediatrie, materniteit en palliatieve afdeling. Er moet nog een beslissing gemaakt worden over de covidafdeling. 

Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk

De patiënten mogen één uur per dag bezoek krijgen van dezelfde persoon. Voor de covidpatiënten mag het bezoek één uur per week komen. 

AZ Vesalius in Tongeren

In het Vesalius ziekenhuis mogen maximum twee dezelfde personen een patiënt bezoeken. De uren daarvoor zijn tussen 16.00 uur en 20.00 uur.

Noorderhart in Pelt

Noorderhart beslist morgen over een eventuele verstrenging. 

Meest gelezen