Café van Valerie moest dicht door coronamaatregelen, nu helpt ze in het rusthuis: "Dit geeft me echt voldoening"

De 29-jarige Valerie Snoeck is tijdelijk werkloos door de coronamaatregelen, sinds het begin van de week helpt ze mee in het woonzorgcentrum waar haar vader verblijft. "Als ik een praatje met de bewoners sla en ze aan het lachen kan brengen, daar haal ik enorm veel uit", vertelt ze.

Valerie Snoeck werkt in een dorpscafé in Zingem in Oost-Vlaanderen. Door de coronamaatregelen is ze nu niet aan het werk. "Mijn vader verblijft sinds september in een rusthuis, omdat hij er zo in de watten gelegd wordt, dacht ik: waarom stel ik die mensen niet voor of ze hulp kunnen gebruiken?"

In het woonzorgcentrum helpt ze mee de medicatie rond te brengen, telefoontjes te beantwoorden en vooral praatjes slaan met bewoners. Niet onbelangrijk in deze moeilijke periode. "Als je uit de horeca komt, moet je wel een beetje zorgen voor de sfeer", zegt ze daarover.

Dat laatste ligt haar ook het beste. "Dit geeft me echt veel voldoening", vertelt ze. "Als ik een praatje met ze sla en ze aan het lachen kan brengen, daar haal ik enorm veel uit.

Bekijk hieronder hoe haar dag eruit ziet:

Videospeler inladen...

5.000 kandidaten

Al meer dan 5.000 tijdelijk werklozen, werkzoekenden of studenten hebben zich kandidaat gesteld om in de zorgsector te gaan werken. Nochtans is de speciale website "Helpindezorg.be" van de VDAB nog maar één week actief. Voorlopig zijn er wel veel meer kandidaten dan openstaande vacatures.

Door de coronacrisis zijn er handen te kort in de zorg. Tegelijk zitten veel mensen (uit bijvoorbeeld de eventsector of de horeca) thuis zonder werk. Om beide problemen aan te pakken, heeft de VDAB vorige week 'Helpindezorg' gelanceerd.

Meest gelezen