© VRT Ben Liguori

Christophe Haddad, 'Bob' uit 'Thuis', zoekt vrijwilligers voor SOS Kinderdorpen

Acteur Christophe Haddad wil dat er meer aandacht komt voor vluchtelingenkinderen. Daarom organiseert hij samen met SOS Kinderdorpen een actie voor de Warmste Week. "We zoeken mensen die deze kinderen de aandacht en warmte willen geven die ze verdienen."

"Wij kunnen ons niet inbeelden wat vluchtelingenkinderen hebben meegemaakt", vertelt acteur Christophe Haddad, die 'Bob' speelt in 'Thuis' en al sinds 2007 ambassadeur is van SOS Kinderdorpen. "Veel mensen weten dat niet, maar in België zijn er zeker 5000 vluchtelingenkinderen. Sommigen van hen zijn jaren onderweg geweest naar hier en hebben ontzettend veel meegemaakt."

"Die kinderen kunnen terecht in opvanghuizen, zoals Opvanghuis Hejmo in Leuven. Dat zijn vergeten kinderen", vertelt Haddad. "Maar die verdienen dat niet. Die kinderen hebben niks te maken politiek of religie, zij verdienen ook liefde en warmte."

Als ik kon, zou ik iedereen een knuffel geven.

Daarom organiseert Haddad samen met SOS Kinderdorpen binnenkort een 'kubb-dag', waar mensen kunnen kubben met de vluchtelingenkinderen van Opvanghuis Hejmo. "Mensen kunnen hen leren kennen en hen een leuke dag bezorgen."

Haddad doet ook een oproep voor vrijwilligers: "Iedereen heeft recht op warmte en liefde. Als ik kon, zou ik iedereen een knuffel geven, maar dat gaat jammer genoeg niet. Ook deze kinderen hebben recht op aandacht. Daarom zoeken we mensen die één keer per week iets willen gaan doen met de kinderen, al is het maar een wandeling maken of een spelletje spelen. Mensen mogen zich ook altijd aanmelden als gastgezin, waarbij je de kinderen af en toe opneemt in de warmte van je gezin. Zulke dingen betekenen heel veel voor die kinderen."

Meer informatie over de actie van Christophe Haddad en SOS Kinderdorpen vind je op de website van de Warmste Week.

Meest gelezen