Facebook Wintermagie Tienen

Geen schaatspiste in Tienen: "Wel extra kerstversiering in de stad"

In Tienen komt er dit jaar dan toch geen schaatspiste. Dat was nochtans wel nog de bedoeling als alternatief voor de kerstmarkt. Maar de verstrengde coronamaatregelen gooien alweer roet in het eten.

De kerstmarkt was al eerder afgelast, maar de stad was van plan om een schaatsbaan aan te leggen op de kazerneparking. Door de strengere coronamaatregelen kan dat niet meer. Tienen zoekt nu naar alternatieven. "Door de huidige coronamaatregelen, maar ook door de financiële haalbaarheid, hebben we in samenspraak met de uitbater van de schaatspiste beslist dat er dit jaar geen ijspiste in Tienen komt", zegt schepen van Vrije Tijd Wim Bergé (CD&V). "We zoeken verder naar alternatieven en denken bijvoorbeeld aan een verdere aankleding van de winkelstraten, om toch in een mooie kerstsfeer terecht te komen. En we willen ook maatregelen nemen in onze dorpen zodat ook de inwoners daar op een mooie manier de kerstperiode kunnen beleven."

De opbouw van de schaatspiste zou over twee weken beginnen. Voor de uitbater van de piste is het een financiële domper, maar hij hoopt met de beslissing een steentje te kunnen bijdragen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meest gelezen