James Arthur Photography

"Geluksprofessor" Lieven Annemans trekt zich terug uit Celeval-adviesgroep na felle kritiek

Professor gezondheidseconomie Lieven Annemans is geen lid meer van Celeval, het adviesorgaan dat het Overlegcomité bijstaat in de strijd tegen het coronavirus. Annemans heeft zelf ontslag genomen, meldt Het Nieuwsblad. Annemans zelf heeft dat bevestigd aan het persagentschap Belga.

"Ik wilde het discreet houden, want er zijn nu veel belangrijkere zaken", zegt Annemans aan Belga. Hij vraagt ook om met rust te worden gelaten, omdat hij ziek is. Aan VRT NWS laat hij weten dat hij niet besmet is met het coronavirus.

Vorige maand bepleitte Annemans een versoepeling van de coronamaatregelen. Hij vond dat de mentale schade van de coronabeperkingen groter zou zijn dan de fysieke nadelen van de ziekte. Hij vond dat mensen als viroloog Marc Van Ranst en infectiologe Erika Vlieghe angst aanjagen om de bevolking alert te houden, zodat ze zich aan de regels houden. “Maar ik vind dat niet correct”, zei hij daarover in "De afspraak". "Je moet de mensen eerlijk informeren over de situatie van de epidemie."

Afgelopen zondag bleef hij er in "De zevende dag" bij dat de huidige situatie "er niet is gekomen door versoepelingen", maar omdat mensen bijvoorbeeld zijn afgehaakt door de "dagelijkse angstboodschappen".

Meest gelezen