Grote vraag naar fitnessmaterialen nu sportcentra gesloten zijn: "We kunnen niet meer volgen"

Fitnesscentra zijn opnieuw gesloten, waardoor er veel materialen worden aangekocht om thuis te sporten. Winkels die fitnesstoestellen en accessoires verkopen, kunnen de grote vraag nog moeilijk aan. "De leveranciers kunnen niet meer tegemoet komen aan die vraag", vertelt Nicole Bulthez van fitnesswinkel Roblo in Edegem op Radio 2 Antwerpen. 

"Er is een enorme vraag waardoor we gewoonweg niet meer kunnen volgen", vertelt Nicole Bulthez in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. Ze is eigenares van fitnesswinkel Roblo in Edegem. Niet alleen daar, maar bij verschillende Antwerpse fitnessverdelers zijn vooral kleine materialen voor krachttraining en eenvoudige toestellen zoals hometrainers populair. 

Bij sommige winkels kan de levertermijn oplopen tot 9 maanden

Er worden zoveel fitnessmaterialen aangekocht, dat de productie ervan vertraging oploopt. "Leveranciers kunnen niet meer tegemoetkomen aan die vraag", aldus Bulthez. "Zij krijgen ook geen materialen meer aangeleverd, want de fabrieken geraken niet meer deftig opgestart sinds de eerste lockdown in maart. Toen was er al een stijging in de verkoop, en nu is het weer in een enorme piek naar boven gegaan."

De voorraden van de winkels verdwijnen dus aan een snel tempo. Wie nu nog fitnessmaterialen wil aankopen, moet rekening houden met langere levertermijnen. Bij sommige winkels kan dat zelfs oplopen tot 9 maanden. 

Meest gelezen