Foto; Haaltert

Haaltert herdenkt coronadoden met vier gedenkplaten

In Haaltert werd vandaag een van de vier gedenkplaten onthuld ter nagedachtenis van de vele coronaslachtoffers in de gemeente. De monumenten dienen ook als eerbetoon aan de zorgsector. 

In Haaltert werd deze middag de eerste van vier monumenten ingehuldigd door burgemeester Veerle Bayens (N-VA) en lokale schepenen. Het is een gedenkplaat om de slachtoffers van de coronacrisis te herdenken. "We denken dat een blijvende herinnering aan deze pandemie erg belangrijk is", klinkt het. "Tijdens de periode van Allerheiligen kunnen mensen er ook even bij stilstaan."

De gedenkplaat is gemaakt uit cortenstaal en zal op korte termijn een warme, oranje roestbruine kleur krijgen. Op het monument staat ook een uitdrukkelijke steunbetuiging aan het zorgpersoneel. 

(lees verder onder foto)

Foto: Haaltert

De aanwezigen zijn tevreden met de gedenkplaten.  "Er zijn al heel wat mensen gestorven aan corona. Het is een mooi idee om hen op deze manier te herdenken", zegt Marleen Van Der Hoeven uit Haaltert. Ook Ann De Smet uit Nieuwerkerke is blij met de nieuwe monumenten. "Je kan natuurlijk niet iedereen bedanken, maar het is wel heel belangrijk dat de zorg bedankt wordt."

Ook de begraafplaatsen van Heldergem, Kerksken en Denderhoutem krijgen zo'n gedenkplaat.

Meest gelezen