Atheneum Halle

Halse scholen zetten tot 22 november extra in op afstandsonderwijs: "water staat tot aan de lippen"

Er komen extra veiligheidsmaatregelen in de Halse scholen om de opmars van het coronavirus in te dammen. Dat heeft de lokale crisiscel voor het Halse onderwijs donderdag beslist. Zo wordt er zeker tot en met 22 november zoveel mogelijk afstandsonderwijs georganiseerd.  De nieuwe maatregelen gaan meteen in.

Het aantal coronabesmettingen neemt ook in Halle en omgeving snel toe. Het water staat de leerkrachten en directies aan de lippen, zo bleek vanmiddag tijdens het tweede overleg van de lokale crisiscel voor het Halse onderwijs. Extra maatregelen dringen zich dus op. Maximaal afstandsonderwijs is er daar één van.

Samenscholingen

Vanaf vandaag en zeker tot en met 22 november moeten de Halse scholen zoveel mogelijk via afstandsonderwijs werken. Dat moet evenwel gebeuren met voldoende aandacht voor de kwetsbare leerlingen en daarnaast mag de organisatie van de praktijkvakken niet in het gedrang komen. Op die manier wil de stad samenscholingen van leerlingen voor en na school voorkomen.

Open lucht

Elke school mag deze maatregelen een eigen vertaling geven op basis van de eigen context en situatie. Zo kan een school per week de leerlingen enkele dagen naar school laten komen en de rest van de week via afstandsonderwijs werken. Op school mogen de sportlessen alleen in open lucht plaatsvinden. 

Laptops

Halle stelt ook opnieuw laptops ter beschikking van kwetsbare leerlingen, die zelf geen computer of tablet hebben. Die maatregel moet ervoor zorgen dat alle leerlingen contact blijven houden met hun school, leerkrachten en vrienden en geen leerachterstand oplopen. 

Don Bosco schakelt meteen over

De Don Bosco school in Halle schakelt meteen over op afstandsonderwijs. Dat betekent dat de leerlingen al vanaf vrijdag 30 oktober thuis les moeten volgen. De Don Bosco school is één van de grootste technische scholen van Vlaanderen. "Steeds meer leerkrachten en leerlingen moeten in quarantaine. De onrust en de spanning zijn teveel toegenomen. Daarom wilden we dit niet meer rekken tot de laatste minuut. Wie toch nog naar school wil komen, omdat hij of zij bijvoorbeeld materiële ondersteuning nodig heeft, kan dat wel," zegt pedagogisch directeur Wim Verdeyen.

Meest gelezen