Hamburgerketens helpen Gent proper te houden na klachten over zwerfafval in binnenstad

Drie hamburgerketens in het centrum van Gent gaan zelf hun zwerfafval ophalen om de stad netjes te houden. Ze doen dat na commotie over zwerfafval van afhaalmaaltijden in de binnenstad afgelopen weekend. De ketens zullen nu enkele keren per dag een ophaling doen. 

Stad Gent heeft hamburgerketens in de binnenstad opgeroepen om zelf iets te doen aan het rondslingerend afval van afhaalmaaltijden in de binnenstad. Afgelopen weekend doken er nog beelden op van uitpuilende vuilnisbakken met ook hopen afval ernaast. Afvalophaler Ivago kondigde aan dat er extra vuilnisbakken komen. Nu beloven ook de hamburgerketens  Mc Donalds, Quick en Burger King een inspanning te doen door zelf vuilnisophaling te organiseren. Dat gebeurt na overleg met de stad. 

Onze stad proper houden is een verantwoordelijkheid van ons allemaal

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD)

Meerdere ophalingen per dag

De hamburgerketens in Gent zullen verschillenden keren per dag in een brede straal rond hun zaak afval ophalen. McDonalds wil 5 keer per dag afval ophalen rond de Gras- en Korenlei. Burger King en Quick zullen na de avondshift een ronde doen om hun afval op te halen. 

Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) is blij met de nieuwe regeling. "Ik ben tevreden dat ook de burgerketens zullen bijdragen om onze stad mee net te houden.”

Meest gelezen