VZW Helpinaut Westmalle: "Ook volwassenen met autisme kunnen onze steun gebruiken"

Volwassen mensen met autisme hebben het vaak heel moeilijk om een sociaal netwerk op te bouwen en andere mensen op te zoeken. Katelijne Bervoets ondervond het met haar zoon van 21. Daarom richtte ze in haar woonplaats Westmalle de vzw Helpinaut op. Die organiseert activiteiten en workshops op maat van jongeren en volwassenen met autisme. Naar aanleiding van "Beste Buren voor de Warmste Week" doet ze een oproep aan vrijwilligers om die activiteiten mee te begeleiden.

"Voor mensen met autisme is het vooral heel moeilijk om contacten met anderen te leggen", zegt Katelijne Bervoets op Radio 2 Antwerpen. Ze kan het weten omdat ze zelf een zoon met autisme heeft. "Sociale interactie en communicatie verloopt moeizamer dan bij andere mensen. Aan de hand van leuke activiteiten willen we daar aan werken. We koken samen, spelen spelletjes, ... allemaal dingen die communicatie spontaan op gang brengen."

Op zoek naar vrijwilligers

De vzw Helpinaut in Westmalle zoekt nog vrijwilligers in de buurt die op zaterdagnamiddag de activiteiten mee willen komen begeleiden. De vzw heeft zich ook geregistreerd op de website van de Warmste Week. "We zetten ons in voor anderen en hopen op die manier ook wat meer bekendheid te krijgen. Er zijn nog te veel mensen die niet weten dat we bestaan, en da's jammer", zegt Bervoets nog.

"In deze moeilijke coronaperiode hebben we onze wekelijkse activiteiten tijdelijk on hold moeten zetten", voegt Katelijne er nog aan toe, "maar wie wil, kan zich al melden voor als we weer mogen samenkomen. Alle info vind je op de website van de vzw Helpinaut.

Meest gelezen