www.spiertzfoto.com

Heulse relatie-experte geeft tips aan alleenstaanden in coronatijd: "Focus op wat wel nog kan"

Geen concerten meer, geen cafés, de zwembaden en sportcentra zijn dicht en thuiswerken is de norm. Onze sociale contacten zijn beperkt en dat komt bij alleenstaanden nog harder aan dan bij mensen met een relatie of een gezin. De Heulse relatie-experte Kathleen Callewaert publiceerde daarom een reeks tips, zelfs om af te spreken met mogelijke liefjes. 

Het is druk voor Kathleen Callewaert. Heel wat alleenstaanden zijn geschrokken van de strengere coronamaatregelen en vrezen zich bijzonder eenzaam te voelen de komende weken, maanden zelfs eventueel. "Ik krijg veel berichten van mensen die een tweede lockdown niet zien zitten en echt wel een relatie willen", zegt ze.

Al hoef je je als single niet per se eenzaam te voelen. "Veel mensen voelen zich beperkt. Maar de kunst is nu om je te focussen op wat wel nog kan, in plaats van je blind te staren op wat niet mogelijk is. Een goed telefoongesprek kan bijvoorbeeld al veel doen. Al is het natuurlijk niet eenvoudig. Daarom misschien ook een oproep aan mensen die wel samen zijn of een gezin hebben om je alleenstaande vrienden niet te vergeten. Voorlopig mogen we nog een beperkt aantal mensen thuis uitnodigen, onder voorwaarden. Wel, als je een ander bevriend koppel ontvangt, nodig dan meteen ook een van jullie vrijgezellenvrienden uit. Dat is nog zo fijn voor hen."

Ook dates kunnen nog

Ook om te daten, om af te spreken met eventuele liefjes, zijn er al bij al nog mogelijkheden, merkt Kathleen op. "Je kan samen een gezonde wandeling maken aan zee", zegt ze. "De gesprekken komen nog veel gemakkelijker los dan op restaurant. Of je kan coronaproof picknicken met een flesje bubbels, in de Rozentuin bijvoorbeeld hier in Kortrijk. Ook een leuke tip is om samen eens een boekenwinkel binnen te stappen, dan leer je meteen elkaars interesses beter kennen. Altijd verrassend is ook om je eventuele toekomstige mee op tocht te nemen door de buurt waar je bent geboren of opgegroeid."

Tijdens een coronaproof strandwandeling met je date komen de gesprekken nog zo gemakkelijk los

Kathleen Callewaert, relatie-experte

"Ook al is een lockdown of semi-lockdown bijzonder uitdagend voor singels, het kan ook een goede periode zijn voor persoonlijke groei", besluit Kathleen.

Meest gelezen