Ziekenhuis in Hasselt doet oproep naar vrijwilligers: "Als we pas gaan zoeken als het nodig is, zijn we al te laat"

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een oproep gedaan naar vrijwilligers. Een achtergrond in de zorg is niet verplicht, vrijwilligers kunnen ook ingezet worden in bijvoorbeeld administratie en logistiek. Al 200 mensen hebben zich aangemeld. 

Al 200 mensen hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, nadat zij een oproep hadden gedaan. Het ziekenhuis zoekt vrijwilligers met of zonder achtergrond in de zorg, want ook in administratie en logistiek kunnen ze ingezet worden. “Zo kan het zorgpersoneel zich volledig focussen op de zorgtaken”, zegt woordvoerster Lieve Ketelslegers.

In het formulier dat de vrijwilligers moeten invullen wanneer ze zich aanmelden, kunnen ze aanduiden in welke job ze geïnteresseerd zijn. “Er was heel veel respons, maar we hebben momenteel wel nog weinig vrijwilligers die effectief een zorgachtergrond hebben”, vermeldt Lieve Ketelslegers. “We zoeken er dus nog meer in die sector die kunnen en willen.”

Tegenwoordig verandert er elke dag wel iets, dus we hebben graag een reserve

Lieve Ketelslegers, woordvoerster Jessa Ziekenhuis

Op dit moment zijn de vrijwilligers nog niet nodig. “Volgende week moeten we naar fase 2B waardoor bepaalde ambulante activiteiten stilgelegd moeten worden en die diensten verschuiven”, legt Lieve Ketelslegers uit. De vrijwilligers zijn momenteel een reserve. “Ze worden vooraf genoteerd in de database. Als we op het moment dat het nodig is pas gaan zoeken, zijn we hopeloos te laat. Niet iedereen zal bij Jessa Ziekenhuis aan de slag kunnen, maar we verwijzen graag door naar andere plaatsen waar ze ook hulp zoeken.” Aanmelden kan op www.ikvraaghetaan.be.

Meest gelezen