Kamerlid Jessika Soors (Groen) wordt politiek directeur en woordvoerster staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo)

Kamerlid Jessika Soors (Groen) verruilt haar zitje in de Kamer voor een functie op het kabinet van staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit Sarah Schlitz (Ecolo), waar ze politiek directeur en woordvoerder wordt. Dat heeft ze aangekondigd via Twitter en Facebook. Naar eigen zeggen heeft ze ervoor gekozen om het beleid te kneden en te implementeren, in plaats van op het politieke podium te staan.

"De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst van ons land. Met de opkomst van extreemrechts en de groeiende antipolitiek, zijn de uitdagingen op vlak van gendergelijkheid, gelijke kansen en diversiteit zeer groot", schrijft Soors. "Mijn inhoudelijke expertise is wat me in de politiek heeft gebracht. Nu grijp ik de kans om net rond die thema’s mee aan het beleid te werken."

"Mijn beslissing zal ongetwijfeld mensen verrassen en sommigen wellicht ook teleurstellen", aldus Soors. "Ik laat me in mijn keuzes altijd leiden door mijn drang om met inhoud bezig te zijn en impact te hebben."

Bij de federale verkiezingen van 2019 was Jessika Soors lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant. Ze kreeg 18.226 voorkeurstemmen en werd meteen verkozen als lid van de Kamer. Daar hield ze zich onder meer bezig met racismebestrijding en deradicalisering en liet ze zich opmerken door een aantal scherpe interventies. In een vorig leven was Soors overigens deradicaliseringsambtenaar in Vilvoorde.

Bekijk hieronder het gesprek met Jessika Soors in "Villa Politica":

Videospeler inladen...

Meest gelezen