Mondmaskers weer verplicht op de zeedijk tijdens de herfstvakantie

Wie de komende herfstvakantie gaat wandelen aan zee zal op de zeedijk weer een mondmasker moeten dragen. Dat heeft West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé beslist. Als de zeedijk buiten de bebouwde kom valt, zoals het stuk tussen Middelkerke en Oostende, hoef je geen mondmasker te dragen.

De komende herfstvakantie kan het relatief druk worden aan zee. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, heeft gouverneur Decaluwé de mondmaskerplicht terug ingevoerd aan de hele kust. Op de zeedijk zal je, binnen de bebouwde kom, een mondmasker moeten dragen. Als de zeedijk buiten de bebouwde kom valt, zoals het stuk tussen Middelkerke en Oostende, hoef je geen mondmasker te dragen.

Van deur tot deur verboden

Het zal in West-Vlaanderen ook niet toegelaten zijn de komende weken van deur tot deur te gaan, voor Halloween of Sint-Maarten bijvoorbeeld. Dat verbod geldt tot 3 januari.

Meest gelezen