Pompoenen van halloweendecor Plopsaland belanden nu in 1.500 liter soep voor mensen in de zorg

Omdat Plopsaland De Panne moest sluiten, wordt van de honderden pompoenen die er stonden voor Halloween soep gemaakt voor mensen in de zorg. Vrijwilligers van jeugdverblijf Merkenveld in Zedelgem maken er 1.500 liter soep van.  

Door de nieuwe coronamaatregelen is er geen halloweensfeer in Plopsaland De Panne. Het pretpark moest sluiten, maar ze hadden daar al massa's pompoenen in hun decor gelegd. Plopsaland wilde die niet zomaar verloren laten gaan.

Hopper jeugdverblijf Merkenveld in Zedelgem engageerde zich om ze te verwerken. “Wij hebben die hier in de streek naar verschillende voorzieningen gebracht om ze in stukjes te laten snijden. Wij maken daar nu 1.500 liter soep van”, zegt Ward Vervaeke.

“Vandaag gaan we de stukjes pompoen ophalen en maken de vrijwilligers er soep van. Morgen wordt die gratis uitgedeeld aan organisaties uit de zorg die het kunnen gebruiken”, zegt Vervaeke. Plopsaland schonk de pompoenen. “Dat kostte hen veel geld, maar ze zullen blij zijn dat ze niet verloren gaan”, besluit Vervaeke.

Plopsaland De Panne

Meest gelezen