Foto: Jackprint

Printbedrijf maakt levensgrote kartonnen mensen om corona-eenzaamheid tegen te gaan

Bij Jackprint in Zele kan je een levensgrote versie van jezelf, een vriend of familielid in karton laten maken. Het printbedrijf hoopt zo een lichtpuntje te zijn in een moeilijke tijd. “De eenzaamheid wordt niet opgelost met een kartonnen print, maar het is wel een gebaar dat je aan iemand denkt”, legt zaakvoerder Femke Helon uit. 

De tweede coronagolf dwingt ons om opnieuw onze contacten te beperken, waardoor heel wat mensen in de eenzaamheid worden geduwd. Daar wil het printbedrijf Jackprint uit Zele iets aan doen. "Overal hoor je verhalen van mensen die hun ouders, grootouders of vrienden niet meer kunnen bezoeken en het daar heel moeilijk mee hebben. Door een levensgrote foto van jezelf af te printen, ben je toch nog een beetje aanwezig.  Het kan daarnaast ook een leuke verrassing zijn voor iemand die je mist. Je toont dat je aan hen denkt."

(lees verder onder de foto)

Foto: Jackprint

Van foto naar karton

“Het enige wat wij nodig hebben is een leuk foto waarop de persoon volledig te zien is. Daarna wordt de foto geprint en snijden we een contour uit", legt Helon uit. De "standees" worden gemaakt uit stevig golfkarton en zijn voorzien van een voet, zodat ze rechtop kunnen staan. Zelfs een zittende standee is mogelijk. “De mogelijkheden zijn onbeperkt.” Een kartonnen standee kost ongeveer 30 euro.

Jackprint kreeg de voorbije weken al heel wat aanvragen voor een kartonnen vriend of familielid. “We hopen op deze manier ons steentje bij te dragen en het thema eenzaamheid bespreekbaar te maken”. 

Meest gelezen