Randstad zoekt meer dan 100 contacttracers in Gent en Brugge voor 2e coronagolf: “Maandag moeten ze kunnen beginnen”

Uitzendbureau Randstad moet tegen maandag meer dan 100 contacttracers vinden die aan de slag kunnen op kantoren in Gent en Brugge. De mensen krijgen een opleiding en een eigen laptop om hun werk goed uit te voeren. “Het is kort dag, maar ik weet zeker dat we voldoende gegadigden zullen vinden”, aldus Randstad. 

“Gisterenavond werden we gecontacteerd door een bedrijf dat op zoek is naar meer dan 100 contacttracers”, vertelt Jill Goditiabois bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Een job als contacttracer houdt in dat je besmette personen moet identificeren en hun contacten moet nagaan. Een contacttracer moet ook advies kunnen geven aan de mensen, want er komen enorm veel vragen.” 

Snel aan het werk

Maandag moeten de uitgekozen contacttracers al meteen aan de slag. “Ze beginnen dan met een opleiding die ongeveer 3 tot 5 dagen zal duren”, gaat Goditiabois verder. “Ze worden onder meer getraind in hoe ze gesprekken moeten aanpakken. Na de opleiding moeten ze thuis aan het werk. Ze krijgen materiaal om dat vlot te laten verlopen.”

De contacttracers krijgen een eigen laptop zodat ze al het materiaal hebben om vlot aan de slag te gaan

Er is niet veel tijd om voldoende kandidaten te vinden, maar Jill Goditiabois maakt zich geen zorgen: “Het gebeurt wel vaker dat we op korte termijn mensen zoeken. Toen we de oproep kregen, zijn we met ongelofelijk veel medewerkers meteen aan de slag gegaan. We zijn ervan overtuigd dat we snel genoeg mensen gaan vinden.”

Meest gelezen