Rode Kruis vangt Brusselse daklozen met coronabesmetting op

In een gebouw van het Rode Kruis aan de Beurs in Brussel worden momenteel 68 daklozen opgevangen die besmet zijn met het coronavirus. Doordat de daklozen besmet zijn met coronavirus moeten ze in quarantaine. Maar omdat ze op straat wonen kan dat dus niet. 

Het Brusselse Rode Kruis vangt momenteel bijna 70 daklozen op, die besmet zijn met het coronavirus. Dat gebeurt in een gebouw vlakbij de beurs. In het gebouw kunnen ze hun quarantaine uitzitten. 

"In de strijd tegen corona is het essentieel dat iedereen die besmet is, in quarantaine kan", vertelt Hanne Michiel van het Rode Kruis. "Dat geldt dus ook voor daklozen. Omdat de ziekenhuizen deze mensen geen plaats meer kunnen bieden is ons gevraagd om dat ter harte te nemen. Dat deden we ook al tijdens de eerste golf van de coronacrisis. Er verblijven nu al 68 daklozen, maar er is plaats voor 100 mensen. "Als die 100 plaatsen niet zouden volstaan, kunnen we een extra gebouw in gebruik nemen. Daar wordt nu al volop naar gezocht", verzekert Michiel. 

Meest gelezen