Foto: Belga

Sint-Niklaas verbiedt eten en drinken in het Waasland Shopping Center

De stad Sint-Niklaas heeft een opvallende maatregel genomen in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf vandaag mag niemand nog iets eten of drinken in het Waasland Shopping Center. Door de sluiting van de horeca kwamen veel mensen naar het winkelcentrum om er een afhaalmaaltijd of een drankje te kopen, en die ter plaatse te nuttigen. Te veel mondmaskers gingen daarbij naar beneden, en wie op een bank iets at of dronk, respecteerde ook niet altijd de afstandsmaatregel. 

Wie na school- of werktijd iets wil halen om te eten in Sint-Niklaas, gaat dikwijls naar het Waasland Shopping Center, zeker nu de horeca weer gesloten is door de tweede coronagolf.  Mensen die er een broodje, een ijsje, slaatje of pasta kopen, aten dat graag ter plaatse op. Ze deden dat al wandelend in de gangen, of op een bank, telkens zonder mondmasker of de nodige afstand. Ook op de parking werd al eens gepicknickt. En wie rondliep met een drankje, dacht ook dikwijls dat een mondmasker dan niet hoefde. 

Duidelijkheid was nodig

Toon De Meester, Waasland Shopping Center

Om die onduidelijkheid weg te werken is er nu het verbod van de burgemeester van Sint-Niklaas: wie iets van eten of drinken koopt in het Waasland Shopping Center, mag dat niet meer ter plaatse opeten of uitdrinken, niet in het centrum zelf en ook niet meer op de parking.  “We kunnen de maatregel alleen maar toejuichen, want de toestand is te erg om er slordig mee om te springen.  We stelden effectief inbreuken vast op de maatregelen, en er was ook nog te veel onduidelijkheid. Veel mensen dachten dat ze gewoon hun mondmasker mochten afzetten als ze met een drankje rondliepen, of ter plaatse een snack aten. De maatregel is nu duidelijk: niets eten en drinken in het Waasland Shopping Center en op de parking, en dus altijd je mondmasker op houden.”

Affiches moeten mensen informeren

“Het zal niet eenvoudig zijn om alle bezoekers van het Waasland Shopping Center op de hoogte te stellen van het verbod”, zegt De Meester nog. “Daarom hangen we affiches aan alle ingangen van het winkelcentrum, en ook in de zaken waar je snacks en drank kan kopen. Want het gaat om een lokale beslissing, die dus niet via een persconferentie op televisie werd aangekondigd. We hopen dat iedereen de affiches goed ziet, leest en naleeft.”

Meest gelezen