West-Vlaams gouverneur Decaluwé: “Allerheiligen en Wapenstilstand zullen er helemaal anders uitzien dit jaar”

Gouverneur Carl Decaluwé nam enkele beslissingen over de vele herdenkingen en plechtigheden in West-Vlaanderen in de maand november. Allerheiligen en Wapenstilstand zullen anders herdacht worden en Te Deum in Brugge wordt geannuleerd. 

“Reveil” op Allerheiligen moet zonder publiek en digitaal. Al enkele jaren organiseren zij concerten op begraafplaatsen. “Op Koningsdag 15 november komt er geen “Te Deum” in Brugge en de herdenkingen van Wapenstilstand op 11 november zullen met maximum 4 mensen mogen”, zegt gouverneur Carl Decaluwé.

"Bloemen kunnen neergelegd worden door maximum 4 personen. Voor de rest kan er niets georganiseerd worden. De plechtigheid onder de Menenpoort in Ieper op 11 november wordt geannuleerd en enkel één klaroenspeler zal aanwezig zijn. Ook het Te Deum in Brugge wordt geschrapt, dat heb ik net beslist. Dus ook bij deze tradities moeten we meer inspanningen doen om het coronavirus te verslaan”, besluit de gouverneur.

Meest gelezen