Willy Sommers met zijn vrouw Cindy tijdens de uitreiking van de MIA's.
Belga

Willy Sommers besmet met coronavirus: "Het is een onzichtbare vijand waar we geen vat op hebben"

Zanger Willy Sommers (68) is besmet met het coronavirus. De Lennikenaar werd tijdens een controle van zijn hart in het ziekenhuis plots onwel. Daarop werd hij onder andere getest op het coronavirus en die test blijkt nu positief. "Ik heb geen enkel idee waar ik het virus heb opgelopen. Ons hele gezin heeft zich altijd zo goed mogelijk aan de maatregelen gehouden", vertelt Willy.

Gezien de omstandigheden gaat het momenteel vrij goed met de populaire zanger. Dit weekend kreeg Sommers plots last van spierpijn en hoofdpijn. "Ik dacht - zoals veel mensen - eerst dat het een griepje zou zijn. Dinsdag moest ik naar het ziekenhuis voor de revalidatietherapie voor mijn hart. (Willy werd begin dit jaar geopereerd aan zijn hart n.v.d.r.) Tijdens oefeningen bij de kinesist werd ik plots onwel." In het ziekenhuis werden daarop verschillende tests afgenomen waarop ook een coronatest. Die blijkt nu positief te zijn. Dat meldt Ring-tv en wordt ons bevestigd door de zanger zelf.

Iedereen in quarantaine

Het hele gezin Sommers gaat nu voor twee weken in quarantaine in hun huis in Lennik. "We zonderen ons volledig af en mogen nergens naartoe. Dat is een zware dobber, maar ik ben zeker niet alleen. Er zijn intussen duizenden mensen die hetzelfde probleem hebben", zegt Willy. Omdat Sommers in het verleden problemen had met zijn hart is hij een risicopatiënt. "Ze hebben in het ziekenhuis meteen een cardiogram genomen en die was goed, dus met mijn hart is gelukkig alles in orde." De zanger werkte onlangs nog mee aan een campagne van Zorg en Gezondheid om mensen te motiveren deel te nemen aan de contactopsporing van de verspreiding van het coronavirus.

Geen idee waar ik het virus heb opgelopen, ik heb me aan de maatregelen gehouden
Willy Sommers

Waar hij het virus precies heeft opgelopen, is voor Willy Sommers een raadsel. "Ik heb mij altijd aan alle maatregelen gehouden: geen contact met anderen, geen kussen, geen knuffels en onze handen vaak wassen. Ook na optredens hield ik geen signeer- of fotosessies met de fans. Mijn laatste optreden is nu al bijna twee weken geleden. Ik heb de raad van de virologen altijd opgevolgd en de rest van mijn gezin ook. Maar mijn twee kinderen studeren en gaan naar school natuurlijk, dus wie weet zijn zij er op die manier wel mee thuis gekomen. Dat is heel moeilijk te onderzoeken."

Onzichtbare vijand

Sommers blijft positief en hoopt dat de ziekte niet helemaal doorbreekt. "We krijgen veel steun van mensen om ons heen. Ze stellen bijvoorbeeld voor om boodschappen voor ons te doen. De mensen zijn allemaal superlief, dus we worden goed verzorgd. We gaan nu goed voor onszelf zorgen en ik hoop dat iedereen hetzelfde doet. Want dit is een onzichtbare vijand waar we geen vat op hebben", besluit hij.

Meest gelezen