1.300 extra urnenvelden op Mechelse begraafplaatsen

De stad Mechelen is gestart met de aanleg van 1.336 nissen waar urnen in geplaatst kunnen worden. "We zien dat meer en meer mensen kiezen voor crematie. 73% van de mensen kiest om gecremeerd te worden. Daarom hebben we besloten om extra urnenvelden aan te leggen", zegt schepen Vicky Vanmarcke (OpenVLD). 

Stad Mechelen telt 6 begraafplaatsen: één in Mechelen-Centrum en één in elke deelgemeente: Heffen, Hombeek, Leest, Walem en Muizen. In een eerste fase komen er in Mechelen-Centrum 140 urnenvelden bij, waarvan er al 42 klaar zijn voor gebruik. In Muizen komen er 50 bij", zegt Vanmarcke. 

Er was plaats vrijgekomen, omdat er minder mensen kiezen om begraven te worden. "Een zerk neemt meer plaats in dan een urnenveld", licht Vanmarcke toe. "We hebben voor urnenvelden gekozen in plaats van muren met urnes, omdat dat voor de naasten persoonlijker is. Bij een urnenmuur moet iedereen aan dezelfde muur bloemen leggen."

Meest gelezen