Radio 2

75-jarigen in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken krijgen een wijkagent op bezoek

Alle 75-jarigen in de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken krijgen binnenkort een bezoekje van hun wijkagent. Ze krijgen een brochure met tips over veiligheid zoals diefstalpreventie, maar ook hoe hun huis kan worden ingericht zodat ze minder snel vallen.

“Het idee is gegroeid tijdens de lockdown in maart”, vertelt burgemeester van Gingelom Patrick Lismont (SP.A-Goesting). “We hebben toen alle 80-plussers bezocht en dat is heel goed meegevallen. De mensen kregen toen een wijkagent over de vloer. Het was fijn om eens iemand van de politie te zien die niet verbaliseerde, maar wel een warme boodschap bracht in tijden van corona.” De burgemeesters van de politiezone willen ook andere doelgroepen aanspreken, en dus krijgen nu elk jaar de 75-jarigen het bezoek van hun wijkagent. 

Met de brochure kan elke 75-jarige zich weerbaarder maken.
Korpschef Steve Provost

Bij het coronaveilig bezoekje krijgt de 75-jarige van de wijkagent een nachtlampje en een brochure met tips over veiligheid. “In de brochure staan tips over verschillende vormen van veiligheid”, vertelt korpschef Steve Provost. “Het gaat over diefstalpreventie, mobiliteit, communicatie, financiën, valpreventie en brandpreventie. Daarmee kan de senior zich weerbaarder maken."

In totaal zullen zowat 530 75-jarigen in de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken een coronaveilig bezoekje mogen verwachten van hun wijkagent.

Meest gelezen