Alle dak- en thuislozen in Limburg zijn afgelopen nacht geteld

De provincie Limburg heeft afgelopen nacht alle dak- en thuislozen laten tellen. Zo wil het provinciebestuur te weten komen hoe groot die groep precies is en wie er deel van uitmaakt. 

Om alle dak- en thuislozen te tellen heeft de provincie samengewerkt met OCMW's, maar ook met buurtwerkingen, ziekenhuizen en verenigingen. Die daklozen zijn niet alleen mensen die op een bankje in het park slapen, zegt gedeputeerde Inge Moors (CD&V). "Ook sofaslapers horen daarbij, mensen die geen eigen woonplaats hebben maar bij vrienden slapen." 

De bedoeling van de telling is de opvang van daklozen te verbeteren. "We willen een zicht krijgen op wie al die mensen zijn, zodat er ook op lokaal niveau een beter beleid gemaakt kan worden", zegt Inge Moors.

De Koning Boudewijnstichting zal samen met de universiteiten van Leuven en Luik het resultaat van de telling verder onderzoeken. Die resultaten worden in februari bekend gemaakt. 

 

Meest gelezen