Radio 2

Bilzen vraagt inwoners om op 6 november om 19 uur een vriend of kennis op te bellen: "Tegen de eenzaamheid"

De stad Bilzen doet een oproep aan haar inwoners om op vrijdagavond 6 november iemand op te bellen uit hun contactenlijst.  Want door de coronamaatregelen en de mogelijke lockdown, neemt de eenzaamheid weer toe. 

Bilzen vraagt haar inwoners om volgende week vrijdag om 19 uur even te gaan zitten, door de contactenlijst in hun telefoon te scrollen en iemand even op te bellen. "We gaan ervan uit dat iedereen een smartphone heeft tegenwoordig", zegt de Bilzerse schepen Peter Thijs (Trots op Bilzen). "En we vragen hen op vrijdag 6 november naar de contactenlijst te gaan, naar boven of beneden te scrollen en diegene op te bellen waarop je scroll stilvalt. Dat kan iemand zijn die je pas nog hebt gezien of iemand waarvan je zelfs niet meer wist dat die nog in je contactenlijst stond. Het is de bedoeling die dan toch even op te bellen en te vragen hoe het met hem of haar gaat."

Vrijdag is de dag dat het weekend begint en dat mensen dingen willen plannen met familie en vrienden maar dat kan nu niet

schepen Peter Thijs, Bilzen

"We vroegen ons af wanneer mensen het meest eenzaam zijn. Voor veel mensen is dat het weekend omdat ze dan bijvoorbeeld ook geen collega's meer zien. En vrijdagavond was vroeger het moment dat je plannen begon te maken voor activiteiten met familie en vrienden.  Maar dat kan voorlopig niet meer."  

De schepen hoopt dat veel inwoners van Bilzen meedoen aan de actie en dat het initiatief ook wordt overgenomen door andere gemeenten. 

 

Meest gelezen