Bloemen Acacia

Bloemist logeert met Allerheiligen in caravan aan kerkhof van Staden: “Ik doe dit al 20 jaar om onze bloemen te bewaken”

Sinds vorige week vrijdag brengt Martin Decoster van bloemenwinkel Acacia zijn dagen en nachten door naast de begraafplaats in Staden. Overdag verkoopt hij er chrysanten en andere bloemen aan kerkhofbezoekers die een graf van een geliefde willen opfleuren.

Decoster logeert al 20 jaar in de periode van Allerheiligen en Allerzielen aan het kerkhof van Staden. Hij verblijft 10 dagen samen met zijn hond in een oude caravan. Als bloemist wil hij zijn bloemstukken en chrysanten bewaken die klaarstaan in een tent om overdag verkocht te worden. “Hier staat voor veel geld aan bloemen. Het is nodig, want het kerkhof is afgelegen. Je kan zo in de tenten lopen”, zegt Decoster.

Veel minder volk

Niemand beter dan Decoster om te weten te komen of bezoekers hun mondmasker dragen op het kerkhof van Staden: “De meesten houden er zich aan, maar toch moet ik er mensen attent op maken dat ze het moeten opzetten. Ook als ze daar alleen zijn en het graf aan het kuisen zijn. Hier is alleszins een pak minder volk dan andere jaren”, besluit Decoster.

Meest gelezen