Radio 2

Drukte in Nieuwstraat Brussel: "Het leven stopt niet als de winkels dicht zijn"

Het is behoorlijk druk in de Nieuwstraat in Brussel. Mensen lijken zich voor te bereiden op een mogelijke nieuwe lockdown en kopen nog snel wat spullen. Onze reporter ging -coronaproof- de sfeer opsnuiven.

"Niks aan te doen als er een lockdown komt. Het leven stopt niet als de winkels dicht zijn", zegt een voorbijganger. "Ik ben persoonlijk niet bang voor besmetting; ik hou me aan de regels", voegt hij eraan toe. 

Karim werkt in Brussel en heeft toch snel wat gekocht: "Wat kleding voor mezelf en voor mijn kinderen." Want hij verwacht een lockdown. "We hebben weinig keuze, we moeten het ermee doen. Als het zover komt, dan moeten we dat aanvaarden."

Eerlijk gezegd, Brussel is zo zalig tijdens de lockdown, je hoort dan opnieuw de vogeltjes fluiten
voorbijganger in de Nieuwstraat

"Ik heb wat spullen gekocht die ik tijdens de vorige lockdown niet meteen kon vinden, onder andere wat zeep uit een speciaalzaak", zegt een andere man. "Ik werk in de cultuursector en wij worden momenteel helemaal kapotgeslagen. Maar ik begrijp dat een lockdown nodig is om erger te voorkomen. En eerlijk gezegd, Brussel is zo zalig tijdens de lockdown. Je hoort dan opnieuw de vogeltjes fluiten", lacht de man. 

Meest gelezen