Wikipedia

Eenrichtingsverkeer op kerkhoven Aalst door corona: "We willen drukte zo veel mogelijk vermijden"

Het komende Allerzielen-weekend geldt op alle kerkhoven van Aalst eenrichtingsverkeer. Pijlen op de grond moeten aankomende en vertrekkende bezoekers van elkaar scheiden. Waar dat kan, komen er ook hekken. De stad voorziet ook aparte in- en uitgangen. 

In heel Vlaanderen nemen provincies, steden en gemeenten bijkomende coronamaatregelen om het Allerheiligen-weekend vlot te laten verlopen. Dan krijgen kerkhoven traditioneel heel veel bezoekers tegelijk te verwerken. Om er tijdens deze gezondheidscrisis voor te zorgen dat dit zo veilig mogelijk verloopt, geldt zo goed als overal een mondmaskerplicht op de begraafplaatsen. Gemeenten voorzien ook handgels en infoborden met de richtlijnen. Op sommige plaatsen gaan ze nog verder, zoals in Aalst.

We doen alles om bezoekers zoveel mogelijk van elkaar te scheiden

Pieter Lauwereys, stad Aalst

"Op alle 10 begraafplaatsen in Aalst hebben we pijlen aangebracht op de grond om de bezoekersstromen goed te leiden", vertelt Pieter Lauwereys van de stad Aalst bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Er zijn aparte in- en uitgangen. Op grotere begraafplaatsen, zoals die in het centrum, voorzien we nadarhekken om een nog duidelijkere scheiding te hebben."

Ook mondmaskerplicht rond het kerkhof

Stad Aalst gaat niet er niet alleen voor zorgen dat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk kruisen op de kerkhoven. Ook in de ruime omgeving gelden er striktere regels. "We verplichten mondmaskers niet alleen op de begraafplaatsen, zoals elders in de provincie, maar ook in de omliggende buurt. Daar staan vaak bloemenverkopers en kan het ook druk worden. Extra veiligheidsmaatregelen zijn er dus op hun plaats."

Meest gelezen