Made in Vlaams-Brabant

Einde van vernieuwing Woluwelaan eindelijk in zicht

De vernieuwing van de Woluwelaan, op het grondgebied van Zaventem en Kraainem, is bijna rond. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden maar twee jaar duren. Dat werden er uiteindelijk... vijf. 

De omwonenden van de Woluwelaan in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem) en Kraainem kunnen opgelucht ademhalen. Na vijf jaar is de vernieuwing van de Woluwelaan eindelijk klaar. Er komt met andere woorden een einde aan de zogeheten horrorwerf.

Conflict

De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer bij het begin van de werkzaamheden, midden 2015, liet niet vermoeden dat het zo lang zou duren. Maar een conflict tussen het Agentschap en de toenmalige aannemer zorgde voor een flinke vertraging. Pas nadat de Werkvennootschap het dossier overnam en een andere aannemer op de klus zette, kwam er opnieuw schot in de zaak. 

2.000 euro compensatie voor vijf jaar miserie: da's toch heel erg weinig

David Van Ermen, garagist

Magere compensatie

Uiteindelijk duurde het tot nu eer de werf grotendeels klaar was. Al die tijd was het ellende troef voor de omwonenden. Zij trokken enkele keren aan de alarmbel. Garagist David Van Ermen reageert opgelucht: "We zien opnieuw licht aan het einde van de tunnel. Het is wel jammer dat wij als ondernemers nooit een degelijke compensatie hebben gekregen voor al deze miserie. Zeg nu zelf, 2.000 euro voor een periode van vijf jaar: da's toch heel erg weinig. Maar goed, we zijn blij dat het nu opnieuw open is. Tegen het einde van dit jaar zou alle miserie moeten voorbij zijn."

Meest gelezen