PRE

Geen (of heel beperkt) bezoek in veel West-Vlaamse ziekenhuizen

Nu de coronacijfers weer sterk stijgen, nemen een aantal ziekenhuizen, ook in West-Vlaanderen, extra voorzorgen. Op een aantal plekken mag nog maar 1 bezoeker langskomen, voor maximaal 1 uur. Maar er zijn ook ziekenhuizen waar bezoek helemaal niet meer toegelaten is. 

De ziekenhuizen in West-Vlaanderen willen koste wat kost vermijden dat hun personeel besmet raakt met corona. Het is er zo al bijzonder druk, dus mag er geen personeel uitvallen. Het AZ Damiaan in Oostende en het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper hebben daarom besloten geen bezoek meer toe te laten. In Oostende gaat de regel maandag in, in Ieper morgen al.

Er zijn wel nog uitzonderingen toegelaten, vertelt Pieter-Jan Breyne van het Jan Ypermanziekenhuis: "Kinderen op pediatrie mogen hun beide ouders nog zien. Mama's die net een kindje hebben gekregen, kunnen zowel van hun partner als van hun kinderen bezoek krijgen. En ook als een patiënt kritiek is, mogen de onmiddellijke naasten nog langskomen." 

In het AZ Groeninge in Kortrijk en in het AZ Delta in Roeselare mag bezoek wel nog, maar dan maximaal 1 persoon per patiënt voor hoogstens 1 uur. De regels kunnen wel nog veranderen, want de ziekenhuizen bekijken of er geen uniforme bezoekregeling kan komen voor heel Vlaanderen.

Meest gelezen