Geen Rally van Ieper dit jaar: "Coronacijfers zijn te alarmerend"

Het had een wereldkampioenschap moeten worden, de driedaagse Rally van Ieper, van 19 tot 22 november. Maar corona steekt stokken in de wielen: de Rally wordt afgelast. Dat hebben de organisatoren in samenspraak met de stad Ieper en de provincie West-Vlaanderen daarnet beslist. 

De ziekenhuizen liggen al overvol en het Rode Kruis en de andere veiligheidsdiensten hebben nu andere prioriteiten. Dus kan de rally niet doorgaan. "Met spijt in het hart", zegt burgemeester Emmily Talpe (Open VLD). "Toen we hoorden dat de wedstrijd een WK ging worden, waren we eerst zeer enthousiast. Maar de voorbije weken werd steeds duidelijker dat het moeilijk haalbaar ging worden om de wedstrijd te organiseren. We hebben hard gezocht naar formules om de Rally toch veilig te kunnen laten doorgaan, maar de gezondheidscijfers zijn de belangrijkste parameter. En die zijn alarmerend."

We moeten nu in de eerste plaats denken aan de gezondheid van iedereen

Nathalie Verbiese, cateraar

Ook Nathalie Verbiese, die met Restaurant De Voerman voor de catering ging zorgen, heeft begrip voor de afgelasting.  “Het is heel spijtig voor iedereen die erbij betrokken is: de piloten, de fans en de ondernemers die mochten meewerken. Maar we moeten nu in de eerste plaats denken aan de gezondheid van iedereen!”

Toch nog manche van WK in Ieper ?

Dat de Rally van Ieper dit jaar een manche zou zijn van het wereldkampioenschap rally, zorgt uiteraard voor extra teleurstelling. “Hopelijk zijn onze inspanningen en investeringen niet tevergeefs geweest", zegt organisator Alain Penasse van Club Supserstage. "We hebben aan de Internationale Federatie voor de Autosport bewezen dat we snel kunnen schakelen en dat we de "Renties Ypres Rally" kunnen organiseren op niveau van een wereldkampioenschap. We geven onze ambitie dus niet op."

Meest gelezen