Nicolas Maeterlinck

Heilig Hartziekenhuis in Mol zoekt dringend vrijwilligers met medische achtergrond

Het Heilig Hartziekenhuis in Mol is op zoek naar vrijwilligers met een medische achtergrond. Die zouden in de zorg zelf ingezet worden. Het is alle hens aan dek in het ziekenhuis van Mol door het stijgende aantal coronaptiënten en door een uitbraak van het virus op een niet-COVID-afdeling. "Momenteel lukt het nog net, maar we willen een lijst met vrijwilligers achter de hand hebben", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).

De vrijwilligers worden actief ingezet in de zorg, zodat het ziekenhuis extra capaciteit kan creëren om zich ten volle in te zetten voor alle patiënten, klinkt het. "We voelen aan dat het de volgende weken nog drukker gaat worden. We moeten ervoor zorgen dat het personeel de druk kan blijven dragen", zegt Mols burgemeester, Wim Caeyers (CD&V).

In het oog van de storm

Het ziekenhuis staat al een week in het oog van de storm, vanwege een forse toename in het aantal coronaopnames en een uitbraak van het virus op een niet-COVID-afdeling. Er valt dus veel personeel uit terwijl er massaal coronapatiënten toestromen en er ook mensen met niet-uitstelbare medische noden verzorgd moeten worden. Vorig weekend werd er even een opnamestop ingevoerd.

Het Molse gemeentebestuur vraagt nu aan mensen met loopbaanonderbreking of die met pensioen zijn om zich aan te melden. Ze vragen ook de hulp van studenten verpleeg- of geneeskunde. Op het webformulier van de gemeente kan je aangeven welke opleiding je genoot, welke zorg je kan helpen bieden en wanneer je beschikbaar bent. Je kan het formulier vinden op de website van de gemeente Mol.   

Meest gelezen