Hoofdarts Sint-Lucasziekenhuis Brugge: "Laat ook kinderen vanaf 6 jaar mondmasker dragen op school"

Verschillende artsen, onder wie Dirk Bernard van het Sint-Lucasziekenhuis in Brugge, roepen op om ook jongere kinderen een mondmasker te laten dragen op school. Deze week nog zijn in het Sint-Lucasziekenhuis 3 kinderen met corona opgenomen.

Voor het eerst in West-Vlaanderen zijn deze week 3 kinderen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Het ging om een tiener en 2 peuters. Ze voelen zich ondertussen beter en zijn alweer naar huis. Toch zou hoofdarts Dirk Bernard het een beter idee vinden om ook jongere kinderen, vanaf 6 jaar oud, een mondmasker te laten dragen op school.

Mondmaskers kunnen het risico op besmetting in afgesloten lokalen, zoals een klaslokaal, drastisch verminderen

Dirk Bernard, hoofdarts AZ Sint-Lucas Brugge

Druppels in de lucht

"Vanuit mijn ervaring in het ziekenhuis, maar ook van wat ik hoor van patiënten buiten het ziekenhuis, merk ik dat er toch verschillende jonge kinderen zijn die op school besmet raken. Er is ook een onderzoek aan de universiteit van San Diego, in de Verenigde Staten, dat aantoont dat er in klaslokalen een grotere kans is op besmetting door druppeltjes die in de lucht komen als we ademen, praten of hoesten. Mondmaskers kunnen  het risico op besmetting in afgesloten lokalen, zoals een leslokaal, drastisch verminderen."

Meest gelezen