Jong in de States - Hoe stem je als je zo afgelegen woont dat zelfs leidingwater ontbreekt?

In de aanloop naar de verkiezingen in de VS trekt VRT-reporter Thomas De Graeve door de States, op zoek naar verhalen van gewone, jonge Amerikanen. Hoe beïnvloeden hun leven en dagelijkse ervaringen de keuze die ze maken in het stemhokje? Vandaag: het verhaal van Jessica Keetso, die in het grootste Native American-reservaat in de VS woont, zonder stromend water, en waar het coronavirus keihard toesloeg.  

Jessica Keetso is 31 en woont met haar familie op een van de meest afgelegen plekken in de VS. Haar huis heeft geen stromend water. Elektriciteit hebben ze nog maar een aantal jaar, sinds ze zonnepanelen konden kopen. In Navajo Nation, het grootste Native American-reservaat in de VS, zijn er duizenden families die op dezelfde manier leven.  

Het verhaal van de Navajo is er één van achterstelling, onderdrukking, corruptie en uitbuiting. En de barre levensomstandigheden werden dit jaar nog vergroot toen het coronavirus keihard toesloeg in het reservaat. Tienduizenden raakten besmet, honderden stierven.

Bekijk het verhaal van Jessica Keetso hier:

Videospeler inladen...

Ook de komende dagen neemt Thomas De Graeve ons mee in het leven van enkele jonge Amerikanen. Elke dag vind je een nieuwe docu op onze site en in onze app.

Meest gelezen