Kunstbomen op kerkhoven in Hoeselt herdenken sterrenkindjes en doden waarvan graven verwijderd werden

In Hoeselt zijn er herdenkingsbomen geplaatst op de zes kerkhoven van de gemeente. De bomen herdenken de overledenen waarvan de graven de afgelopen jaren werden verwijderd. Maar tegelijkertijd geven de bomen ook ouders van een sterrenkindje een plaats om te rouwen.

Op de zes kerkhoven van de gemeente Hoeselt zijn er bijzondere herdenkingsbomen geplaatst. Het zijn bomen uit staal met in de kruin  bladeren van de es en linde. De bomen staan ​​symbool voor de 257 doden waarvan de graven de voorgaande jaren werden verwijderd. Hoeselaren die zo iemand willen herdenken, kunnen in de buurt van de boom op een bankje in alle rust herinneringen ophalen.  Als er in de toekomt opnieuw graven worden verwijderd, zal de gemeente de stoffelijke resten die worden opgegraven, cremeren. Daarna worden ze aan de herdenkingsboom geplaatst. 

Maar de kunstbomen moeten ook de sterrenkindjes herdenken. Hoeseltse gezinnen die hun kindje al voor de geboorte verloren, kunnen als herinnering een ​​esblaadje laten graveren op de boom. 

Wie meer info wil over het project, kan mailen naar sterrenkind@hoeselt.be.

Meest gelezen